Davids reseblogg

Forever Alone

Kategori: Gotland

Nu har familjen just åkt och lämnat mig ensam i Fårösund. Det känns jättespännande och lägenheten är mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Jag hade förväntat mig att hela internatet skulle sprudla av liv med tanke på att det bara är två dagar till skolstart men jag verkar bara ha en granne än så länge (mer om det längre ner).

Ursäkta råheten hos denna bild, jag hade inte tid att måla den eller bygga den i rätt skala. Klicka för att göra större.

Som sagt, min lägenhet känns toppen. Allt är nyrenoverat och känns tipptopp. Tur är väl det då det är Kustartilleriets gamla lokaler som är omgjorda till lägenheter, med bonusen att det finns två bad ass-kanoner utanför entrén. Jag har haft turen att få ett hörnrum och är även den enda som fått panoramafönster. Feels good, man. Familjen har hjälpt mig att handla diskborstar, nudlar och allt annat som en studentlägenhet behöver. Nu behöver jag bara bo in mig.

På tal om grannen: eftersom jag är så otroligt social var det första jag gjorde när familjen åkt att knacka på hos denne granne. Dörren öppnades och jag spydde ur mig en rad trevliga välkomstfraser innan denna person avbröt mig för att berätta att hon inte pratar svenska, min reaktion på detta var att genast prata svenska med övriga personer i rummet. Ingen lycka där heller. Det visade sig vara två systrar från Texas tillsammans med sin mamma. Tagen på sängen av att någon från Texas frivilligt skulle flytta till Fårösund sänktes min engelska genast till aj baj pink skit-nivå.
Jaja, när chocken lagt sig lyckades jag i alla fall berätta lite om mig själv och önska dem lycka till med uppackningen innan jag smet hem till mig tre dörrar bort och låste dörren.

Jag tror att det här kommer att bli jättebra upplevelse, det känns redan ganska bra men blir nog ännu bättre när folk droppar in under morgondagen och skolan börjar på tisdag. Chatta gärna med mig, vore skönt med lite hemmatrygghet.
Svejs!

Sjukt packad

Kategori: Gotland

Nu har jag packat allt.
"Hur mycket blev det då?" undrar du. "Ett Indiana Jones-magasin" svarar jag.
Jag känner att jag borde skriva något inspirerat innan jag packar ner datorn, men jag orkar inte. Så här är en bild på Uncle Phil. Jag saknar honom.




Phil.

Rekord på 60 meter kramar

Kategori: Gotland

Sicken trevlig och intensiv kväll det har varit. Jag har nog aldrig kramat så många människor i mitt liv. Man skulle kunna tro att det var månen jag ska till, men sanningen är att ni bara är väldigt underbara vänner.
Jag hoppas att vi kan hålla så mycket kontakt som möjligt under terminen, via fejsbook och mobil ska jag prata öronen av er så länge ni står ut. Ni får givetvis också kontakta mig under dygnets alla timmar (toalettbesök undantagna). Jag har också i stort sett samma lov som ni stockholmskids.

Hur trevligt det än var att se alla bekanta ansikten fick det mig också att inse att jag har cirka en dag på mig att trycka ner alla mina ägodelar i en väska. Så imorgon blir det krafttag!

Ett extra shout out till Ingela som troligen också kommer flyga (bokstavligen) sin kos inom en snar framtid. Jag är inte orolig över hur vi ska hålla kontakten, vi har varit vänner så länge att telepati inte känns avlägset. Jag önskar dig all lycka!

Skillnader

Kategori: Gotland


Wikipedia + Illustrator + uttråkad = infografik
Låt mig därför få presentera: Random fakta om Gotland och Järfälla!

T-minus: 120 timmar

Kategori: Gotland

Då var det söndag innan lift off och spänningen tätnar. Fyra dagar kvar att preppa min avfärd innan båten går. Dags att balansera flyttförberedelser med det vanliga sommarlovsstojet: folk att träffa, hår att klippa, jobb att jobba osv.

Borde väl börja packa snart, men det känns inte svårare än att packa för en semester. När man packar för en semester rotar man fram sina finaste, bekvämaste och mest strandanpassade plagg med vetskapen om att de kläder man har i kappsäcken när man låser ytterdörren kommer att representera mig i årets upplaga av familjens semesteralbum.
När man packar för en flytt är det enklare, ta med allt. Det du inte tar med dig är ofta sånt du klarar dig utan. Som sagt, jag har inte börjat än, när jag är klar kanske det krävs en extra färja för att frakta mitt bohag. Man kanske får begränsa sig lite ändå.

Ikväll blir det en slags avskedsmiddag med mormor som jag träffar för sista gången på någon månad, snyft. Tänkte inte på att det var en avskedsmiddag förrän jag såg att mamma köpt tårta. Shit just got real. Om någon annan vill säga ett tårdrypande farväl eller bara hänga vill jag väldigt gärna träffas i veckan.


PS. För de som är intresserade av var Fårösund ligger men är oförmögna att använda Google Maps ska jag inkludera en karta.


Visa fetingkarta

Halloj världen!

Kategori: Gotland

Halloj, David här.

Nu är det ju så att jag ska prova på vuxenlivet i lagom dos genom att flytta från tryggheten i Viksjö till Fårösund på Gotland ett år. Man skulle kunna tro att jag gör detta för att bli tjenis med diverse raukar, men sanningen är att jag ska attendera Fårösund Folkhögskola där jag ska läsa Film- & TV-produktion.
Jag har ingen aning om vad det leder till eller hur utbildningen kommer att vara, men hur som helst kommer det bli ett intensivt
och troligen väldigt roligt år.

Jag flyttar den 26 augusti, då ska familjen hjälpa till att färja över mig till Ön. Lite pirrigt att jag inte varit där jag ska bo, men jag pratar åtminstone språket(?). På våren har man tydligen sju veckor praktik och då bor jag hemma igen.

En blogg måste vara ett bra sätt att behålla kontakten med folk på fastlandet tänkte jag, så var beredda på dagliga outfitar och allmän trendkoll. Nej, troligen skriver jag inte så ofta här, men det känns bra som komplement till Facebook, Skype och annat internet-jox. Ibland måste man skriva av sig något lite längre och då är en blogg perfekt, typ som en dagbok som alla kan läsa och skriva nedsättande saker i marginalen på. Klart man är på.

Ha det gött så länge, uppdateringar kommer soon!