Davids reseblogg

Smällkaramell

Kategori: Gotland

Julen är snart här och som sista riktiga vecka har vi specialeffekter på schemat. Låter skoj, är skoj.

Igår skapade vi ett frostigt vinterlandskap på fem kvadrat med plast och cellulosa, så att Fårösund äntligen fick se lite snö. På eftermiddagen bytte vi element och styrde eld, rök och regn. För er som glömt vad min utbildning hette så var det ”Nordisk gud, 80 fhp”.

Idag har betoningen legat på action med vapen och stunt. Anders tog en paus från att vara lärare för de tama socialpedagogerna och visade upp sin vapensamling. Det var rediga doningar och den revolver jag fick testskjuta small rejält. Händerna luktade småmysigt av svartkrut resten av dagen.
Stuntmannen Cannon visade filmer från sin medverkan i västernshowerna på High Chaparall och demonstrerade hur man sparkar varann i huvudet på bästa sätt. Vi hämnades och riggade i slutet av dagen upp honom med en slang blod i bakhuvudet, men resultatet blev snarare sipprande blandsaft än köttig fontanellexplosion.


Praktiken är nu fixad till 110% och det känns väldigt skönt. Efter jul kommer jag att vara produktionsassistent på ”Gustafsson 3tr”, bäst att titta ikapp så att man inte verkar helt obelevad inför bossman.
Men oj oj, nu har vi inte tid att tänka på sånt: klappar ska inhandlas, knäck ska kokas och grisar ska äppelkäftas.

God Jul som sagt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: